Dacă aveți informații care sugerează existența unor acte de fraudă, corupție și altor activităţi ilegale în procesul de implementare a proiectelor, precum şi acte de conduită necorespunzătoare, ilicită a angajaților Fondului și/sau persoanelor contractate de Fond, Vă rugăm să le transmiteți în scris, prin e-mail la adresa antifrauda@fee.md sau să ne contactați la nr. de tel. +373 60 511 611
Circa 14 staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate până în primăvara anului 2019 pe principalele trasee urbane din Republica Moldova. La ședința Consiliului de Administrare a Fondului pentru Eficiență Energetică din 1 octombrie, prezidată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a fost semnat Acordul de finanțare dintre PNUD și FEE, care prevede dezvoltarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice – proiect în premieră pentru Republica Moldova. Din suma totală a proiectului care constituie 4 milioane de lei, 2 milioane reprezintă co-finanțarea din partea Fondului pentru Eficiență Energetică. Proiectul are scopul de a promova utilizarea mașinilor electrice pe teritoriul Republicii Moldova, reducerea emisiilor de CO₂, precum și asigurarea coridorului electric între România și Ucraina.
„Am avut deja câteva întâlniri cu potențialii investitori. Am creat interes și printre producătorii de sisteme de încărcare a automobilelor electrice. Suntem deschiși, chiar în această dimineață am avut o întâlnire cu investitori din România și vom analiza toate propunerile de colaborare” a subliniat Chiril Gaburici, președinte al Consiliului de administrare al FEE.
În cadrul ședinței a fost aprobată decizia cu privire la cofinanțarea activităților de eficiență energetică în a doua etapă a proiectului pilot implementat în cadrul programului CoMDeP: “Undă Verde – Moldova! Modernizarea și eficientizarea iluminatului stradal” privind sistemele de iluminat public din orașele Cantemir și Ocnița.
Amintim că Fondul pentru Eficiență Energetică a fost creat, prin Hotărâre de Guvern, în anul 2012 și are menirea de a finanța proiecte în domeniul eficienței energetice și a energiei regenerabile. Fondul reprezintă un instrument financiar pentru stat, de susținere a proiectelor de reabilitare termică a edificiilor din sectorul public. Până în prezent, au fost implementate peste 270 de proiecte, în valoare totală de 600 de milioane de lei. Fondul pentru Eficiență Energetică își propune drept scop eficientizarea consumului de energie și reducerea emisiilor de CO₂.