Prima pagină  »  Noutăți  »  Comunicate
Comunicate
Lansarea platformei de discuții pentru a promova reformele în domeniul eficienței energetice în Republica Moldova
Publicat la: 29.03.2018   

Astăzi, 29 martie, la Chișinău a avut loc prima sesiune de Discuții Politice la Nivel Înalt privind eficiența energetică în Republica Moldova, organizată în cadrul proiectului EU4Energy Governance.

Evenimentul a avut scopul de a aborda stadiul de dezvoltare a cadrului legal în domeniul eficienței energetice în Republica Moldova, obiectivele prevăzute în Directiva privind eficiența energetică, consolidarea instituțiilor responsabile de  implementarea politicilor în domeniu și adoptarea proiectului Legii privind eficiența energetică.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, Fondului pentru Eficiență Energetică, industriei, instituțiilor financiare internaționale și societății civile.

În prima parte a evenimentului au luat cuvântul Șeful Delegației permanente a Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko, Directorul Secretariatului Comunității Energetice, Janez Kopac și Secretarul de Stat (domeniul economic) al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Domnul Vitalie Iurcu.

„Am confirmat și confirmăm în continuare că suntem deschiși pentru orice colaborare, pentru a asigura o transparență maximă în ceea ce ține de utilizarea atât a fondurilor publice din bugetul de stat a Republicii Moldova, cât și fondurile donatorilor. Țin să mulțumesc pentru organizarea acestui eveniment. Este o platformă excelentă pentru dezbateri în acest domeniu și îndemn să venim împreună cu propuneri de îmbunătățire a acestor activități în Republica Moldova.”, a declarat Dul Vitalie Iurcu.

La rândul său, Ambasadorul Peter Michalko a ținut să menționeze că „UE este un susținător puternic al Republicii Moldova în procesul de modernizare a sectorului energetic. Facem acest lucru deoarece credem că schimbările din sectorul energetic pot avea un impact major asupra îmbunătățirii calității vieții a cetățenilor moldoveni, acesta fiind scopul final a asistenței noastre în această țară.”

La eveniment au participat și reprezentanții unei din cele mai importante instituții implicate în implementarea inițiativei EU4Energy, Fondului pentru Eficiență Energetică.

”Pentru a asigura îndeplinirea sarcinilor și reformei în domeniul energetic, Fondul pentru Eficiență Energetică deja implementează o serie de proiecte care deja dau rezultate, și datorită cărora Moldova trece la un nou nivel în domeniul eficienței energetice. Dat fiind faptul că potențialul de eficiență energetică în Moldova este foarte mare, lansarea platformei ce a avut loc astăzi presupune un instrument important în atingerea rezultatelor propuse.„ a menționat Domnul Sergiu Corin, Director Executiv al FEE.

Inițiativa EU4Energy acoperă tot sprijinul UE pentru îmbunătățirea aprovizionării cu energie, securitate și conectivitate. Precum și promovarea eficienței energetice și a utilizării resurselor regenerabile de energie în țările Parteneriatului Estic.Publicat la: 28.01.2019   
Publicat la: 24.01.2019   
Publicat la: 23.01.2019   
Publicat la: 28.11.2018   
Publicat la: 09.11.2018   
Publicat la: 30.10.2018   
Publicat la: 02.10.2018   
Publicat la: 01.10.2018   
Publicat la: 29.09.2018   
Publicat la: 18.09.2018   

1 - 10 din 67


© 2019 FEE - Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by MoldData
Sustinut de
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 35451   Total ieri: 171   Total azi: 39