Prima pagină  »  Noutăți  »  Comunicate
Comunicate
Fondul pentru Eficiență Energetică continuă colaborarea cu „Convenția Primarilor privind Clima și Energia - Est”
Publicat la: 06.03.2018   

Recent, a avut loc o ședință de lucru a echipei proiectului „Convenția Primarilor - Est” și reprezentanții Fondului  pentru Eficiență Energetică.

Conform legislației Republicii Moldova, una din misiunile primăriilor este asigurarea eficienței energetice, valorificarea surselor regenerabile de energie la nivel locală, dar și elaborarea programelor locale de îmbunătăţire a eficienţei energetice.

Aderând la Convenția Primarilor privind Clima și Energia și elaborând planul de acțiune prevăzut de Convenție, autoritățile locale își pot consolida eforturile, pot realiza cerințele normative și accesa fonduri pentru soluționarea problemelor energetice locale. Mai mult, contribuția financiară locală în cadrul proiectelor europene, realizate de semnatarii Convenției Primarilor, poate fi asigurată inclusiv de către Fondul pentru Eficiență Energetică. Acestea, dar și alte subiecte au constituit agenda ședinței Convenției Primarilor și a reprezentanților FEE.

„Colaborarea cu Fondul pentru Eficiență Energetică reprezintă un avantaj pentru primarii din Republica Moldova, care se confruntă cu dificultatea cofinanțării în cadrul proiectelor de anvergură”, remarcă Victor Parlicov, coordonator național al Convenției Primarilor în R. Moldova.

Amintim că obiectivul principal de activitate al Fondului pentru Eficiență Energetică este atragerea şi gestionarea resurselor financiare, în vederea finanţării şi implementării proiectelor în domeniul eficienţei energetice şi al valorificării surselor de energie regenerabilă în conformitate cu strategiile şi programele elaborate de Guvern.

„Această sinergie este posibilă datorită obiectivelor comune ale celor două structuri - eficientizarea consumului de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a adăugat Simion Berzoi, director operațiuni în cadrul Fondului pentru Eficiență Energetică.

De asemenea, primarul orașului Nisporeni, Grigorii Robu, a confirmat că primăria Nisporeni este pregătită să redevină parte activă a Convenției Primarilor privind Clima și Energia.

Echipa CoM-East a informat despre etapele și documentația necesară pentru activarea statutului de semnatar al Convenției Primarilor privind Clima și Energia. Primarul Grigorii Robu a menționat că orașul Nisporeni este interesat în colaborarea cu Convenția Primarilor, ceea ce va permite concentrarea eforturilor locale în domeniile de eficiență energetică și resurse regenerabile.

Convenția primarilor privind Clima și Energia este cea mai mare inițiativă mondială a orașelor pentru acțiuni locale privind clima și energia. În Republica Moldova sunt 20 de semnatari activi ai Convenției Primarilor.

 


Publicat la: 28.11.2018   
Publicat la: 09.11.2018   
Publicat la: 30.10.2018   
Publicat la: 02.10.2018   
Publicat la: 01.10.2018   
Publicat la: 29.09.2018   
Publicat la: 18.09.2018   
Publicat la: 15.09.2018   
Publicat la: 11.09.2018   
Publicat la: 08.09.2018   

1 - 10 din 64


© 2018 FEE - Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by MoldData
Sustinut de
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 35440   Total ieri: 136   Total azi: 28