Prima pagină  »  Noutăți  »  Anunțuri
Anunțuri
FEE a organizat Sesiunea de informare, destinată beneficiarilor de proiecte în cadrul Apelului de propuneri de proiect nr. 5- iluminat public.
Publicat la: 10.03.2017   

În data de 10.03.2017, Fondul pentru Eficiență Energetică a organizat Sesiunea de informare, destinată beneficiarilor de proiecte în cadrul Apelului de propuneri de proiect nr. 5- iluminat public, aprobate de către Consiliul de administrare a Fondului în data de 03.10.2017.

Cuvînt de deschidere a avut dna Olga Capitan, expert de proiect, care a subliniat importanța modernizării sistemelor de iluminat stradal, promovarea eficienței energetice a iluminatului public și suportul oferit de către Fond pentru a contribui la sensibilizarea APL-lor cu referire la construcția, reabilitarea și gestionarea SIP în modul cel mai eficient și responsabil.

Alte intervenții în cadrul Sesiunii le-au avut reprezentanții Fondului, dl Constantin Borosan, expert de proiect, dl Victor Manolache, expert de proiect, dna Maria Lazur, jurist, dna Svetlana Stejar, expert financiar.

Tematicile vizate în cadrul Sesiunii de informare au abordat, inclusiv, următoarele subiecte:

  • Recomandări organizatorice și tehnice la implementarea proiectelor de iluminat stradal
  • Cerințe privind implementarea proiectelor de iluminat public cu suportul Fondului pentru Eficiență Energetică
  • Modelul Contractului de grant
  • Model de Confirmare a codului IBAN
  • Modelul Notei informative privind contractarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor
  • Pașii necesari de respectat de către beneficiari după semnarea Contractului de grant cu FEE

Totodată, în cadrul Sesiunii beneficiarii de proiect au fost informați cu privire la rigorile relevante etapei prealabile semnării Contractului de grant și prezentate recomandările reprezentanților Fondului în vederea îndeplinirii lor, pentru asigurarea conformității prevederilor contractuale.

În acest context, subiectele esențiale au vizat și referințe privind inițierea procedurii de achiziții publice și pașii care urmează a fi întreprinși în vederea completării intransigente a Anexelor contractului de finanțare.

La finalul Sesiunii, drept suport informativ, participanților le-a fost oferit „Ghidul practic privind iluminatul stradal în zonele rurale ale Moldovei”, elaborat de către experții din cadrul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS Viitorul), cu sprijinul financiar al Agenției pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), la inițiativa AEE, unde sunt prezentați pașii necesari a fi întreprinși de aleșii locali, primăriile, în mod special, în vederea edificării/reabilitării unui SIP la nivelul transparenței și a standardelor de rigurozitate.



Publicat la: 26.12.2017   
Publicat la: 14.12.2017   
Publicat la: 14.12.2017   
Publicat la: 17.11.2017   
Publicat la: 17.11.2017   
Publicat la: 23.08.2017   
Publicat la: 16.08.2017   
Publicat la: 16.08.2017   
Publicat la: 15.08.2017   
Publicat la: 10.08.2017   

1 - 10 din 91


© 2018 FEE - Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by MoldData
Sustinut de
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 35437   Total ieri: 117   Total azi: 25