Ultimele noutăţi
11.11.2014
Varianta optimă pentru izolarea termică a pereților exteriori - polistiren expandat/extrudat 100mm grosime.
05.11.2014
Concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de Director Executiv
24.10.2014
FEE a aprobat spre finanțare primele 6 proiecte depuse în cadrul Apelului de propuneri de proiect nr. 3-sector public
07.10.2014
Lista documentelor necesare a fi depuse de solicitanții de finanțare, în cadrul etapei ”Descrierea detaliată de proiect”, APP nr.5.
01.09.2014
A expirat termenul de depunere a propunerilor inițiale de proiect în cadrul APP 3


 

Comunicat

Analizând Formularul “Descrierea Detaliată de Proiect”, completat și prezentat de către beneficiarii de proiect, în cadrul Apelului de Propuneri de Proiect nr. 3, s-a constatat faptul că ponderea majoră pentru măsurile propuse spre implementare revine măsurilor de izolare termică a fațadelor obiectivelor cu polistiren expandat/extrudat cu grosimea de 150 mm. Este de menționat că izolarea termică a pereților exteriori cu un strat de polistiren expandat/extrudat cu grosimea de 100 mm este varianta optimă pentru condițiile Republicii Moldova. Izolarea pereților exteriori cu polistiren expandat/extrudat cu grosimea de 150 mm nu contribuie semnificativ (față de cel de 100 mm) la creșterea economiilor de energie, dar implică un efort financiar suplimentar, adică presupune un cost specific mai mare, fapt care determină majorarea perioadei de recuperare a investițiilor.
Astfel, Fondul pentru Eficiență Energetică recomandă, în cazul izolării termice a pereților exteriori ai obiectivelor, alegerea soluției tehnice care prevede utilizarea materialului izolant cu o grosime de 100 mm.

 

Setul de documente ce urmează a fi depuse în cadrul Apelului de propuneri de proiect nr. 5

Etapa 1 - Evaluarea si aprobarea inițială a proiectului
Etapa 2 - Evaluarea și aprobarea prealabilă a proiectului

 

Setul de documente ce urmează a fi depuse în cadrul Apelului de propuneri de proiect nr. 3

Etapa 1 - Evaluarea si aprobarea inițială a proiectului
Etapa 2 - Evaluarea și aprobarea prealabilă a proiectului

 

Comunicat 

În vederea asigurării transparenței în procesul decizional, aducem la cunoștință rezultatele primei etape de evaluare a propunerilor de proiect depuse în cadrul Apelului de propuneri de proiect nr. 3 și nr. 5 - sector public. Conținutul acestor relatări poartă un caracter general, care urmează a fi actualizat săptămînal prin prizma rigorilor elegibilității. Beneficiarii de proiect vor fi informați despre deciziile aprobate în acest sens prin intermediul Scrisorilor recomandate.

14.11.2014 Informații privind procesul de depunere, evaluare și aprobare a PIP - APP nr. 3

05.11.2014 Informații privind procesul de depunere, evaluare și aprobare a PIP - APP nr. 5

 

Comunicat 

În conformitate cu textul Apelului de propuneri de proiect nr. 3, lit. G, pct.7, solicitanții de finanțare care au fost înștiințați prin scrisoare de informare că Propunerea de Proiect a fost aprobată spre evaluarea prealabilă a proiectului, urmează să depună formularul Descrierea detaliată de proiect ( Anexa 4, HG nr. 401, care poate fi descărcată aici ), la care se vor anexa următoarele documente.
Totodată, întru facilitarea completării Descrierii detaliate de proiect și a documentelor anexate acesteia, solicitanții de finanțare pot obține în mod continuu asistență consultativă și informațională din partea experților FEE.

 


Anunțuri
Publicat la: 05.11.2014   
Publicat la: 01.09.2014   
Publicat la: 28.07.2014   © 2014 FEE - Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by MoldData
Sustinut de
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 35489   Total ieri: 71   Total azi: 77